2015 yılının en popüler RPG oyunlarından olan Fallout 4, günümüzde bile popülerliğini korumaktadır. Fallout 4 hileleri, oyunculara sınırsız yetenek, kaynak veya bazı avantaj sağlamak için kullanılan özel komutlardır.
Oyun deneyimini daha kişisel, hızlı ve özgür kılmak isteyen oyuncular için Fallout 4 hile kodları oldukça cezbedicidir. Konsol komutları kullanarak karakterinizi dilediğiniz gibi şekillendirebilir, hikaye ve oynanışı değiştirebilirsiniz.
Bu içeriğimizde, Fallout 4'te kullanabileceğiniz tüm önemli konsol komutlarına yer veriyor, konsol komutlarını kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylardan bahsediyoruz!
Fallout 4 Konsol Nasıl Açılır?
Fallout 4'te hileleri kullanabilmek için ilk olarak geliştirici konsolunu açmanız gerekmektedir. Konsolu açmak için çoğu klavyede bulunan [~] veya [é] tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Bu işlem, ekranın üst kısmında bir komut satırı açacaktır ve tüm komutları buraya yazarak kullanabilirsiniz.
Fallout 4 Hile Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Fallout 4 konsol komutları kullanmak, oyun deneyimini kişisel zevkinize göre düzenlemek ve eğlenceyi artırmak için oldukça güzel bir yöntem olsa da bu komutları dengeli kullanmak, oyunun yapısını korumak ve ilerlemenizi engelleyecek bir hatanın oluşmasını önlemek açısından önemlidir.
Özellikle görevlerle ilgili komutları kullanırken dikkatli olmakta yarar bulunmaktadır. Fallout 4 konsol komutları ile Wasteland’de adeta yenilmez birine dönüşmek artık sizin elinizde!
Fallout 4 Toggle ve Debug Komutları Nelerdir?
- tgm: Tgm komutu, toggle god mode yani tanrı modunu açıp kapatma anlamına gelmektedir. Bu komutu kullanarak hasar almaz, mermi ve dayanıklılık tüketmezsin. Diğer bir deyişle, serinin önceki oyunlarında da bulunan ölümsüzlük modu açılır.
- tcl: Bu komut ile duvarlardan geçebilirsin, gökyüzünde yürüyebilirsiniz.
- tfc: Serbest kamera modunu etkinleştirir. Kamera karakterden ayrılır, serbestçe hareket ettirilebilir.
- tfc 1: Serbest kamera modu açılır ve oyundaki animasyonları dondurur. Ekrandaki her şey donar. Harika ekran görüntüleri almak için bu modu kullanabilirsiniz.
- tm: Menü ve kullanıcı arayüzünü açıp kapatmaya yarar. Tüm HUD ve arayüz kaybolur. Öyle ki, konsol bile görünmez. Bu yüzden tekrar açmak için “~” veya tuşuna basıp "tm" komutunu körlemesine yazmak gerekmektedir.
- csb: Ekrandaki kan sıçraması, toz gibi efektleri sıfırlar. Görsel karmaşayı temizleyebilir, ekranı sadeleştirebilirsiniz.
- fov [first-person FOV] [third-person FOV]: Görüş açısını değiştirir. Birinci ya da üçüncü şahıs kamerasına geçmek için kullanılır. Sıfır (0) girilerek görüş açısı varsayılan ayara çevirilebilir.
- set timescale to [dilediğiniz sayı]: Zaman hızını değiştirir. Bu komut, oyun içi zamanı hızlandırır veya yavaşlatır. Varsayılan değer 16’dır. 1 gerçek zaman, 10.000 ise etkileyici bir hızlandırılmış çekim gibidir.
- coc [cell id]:Oyuncuyu belirtilen bölgeye ışınlar.
Fallout 4 Karakter ve İtem Komutları Nelerdir?
- showlooksmenu player 1: Karakter yaratma menüsünü tekrar açmak için bu komut kullanılır. Böylelikle, karakterinizin görünümünü yeniden düzenleyebilirsiniz.
- player.setrace [ırk kodu]: Karakterinin ırkını değiştirir. "help" komutunu kullanarak ırk kodlarına ulaşabilirsiniz. Ancak, bazı ırklar oyunda çökmelere sebep olabileceğinden dikkatli olmalısınız.
- player.resethealth: Karakterin canını fullemek için kullanılır.
- setgs fJumpHeightMin [dilediğiniz sayı]: Zıplama yüksekliğini değiştirir.
- tdetect: Yapay zekânın karakteri algılamasını engeller. Bu komut sayesinde artık NPC’ler karakterini fark etmeyecektir.
- player.modav [karakter özelliği] [sayı]: Karakterinin belirtilen özelliğine seçilen sayıda bonus puan eklenir. Örneğin, player.modav strength 10 komutu karakterin gücünü 10 puan artırır.
- player.setav [karakter özelliği] [sayı]: Bir karakter özelliğini doğrudan belirttiğin sayıya ayarlar. Ayrıca, bu komutun modav'dan farkı, bu komutla özellik değiştiğinde ilgili perk'lerin de açılabilir hale gelmesidir.
- player.setav speedmult [sayı]: Koşma hızına çarpan uygular.
- player.setlevel [sayı]: Seviyenizi istediğin sayıya yükseltir.
- player.additem [eşya kodu] [sayı]: Envanterine belirttiğin eşyadan belirttiğin sayıda ekler. Eşya ID’lerini bulmak için “help” komutunu, Fallout veritabanlarını veya mod sayfalarını kullanabilirsiniz.
Fallout 4 NPC ve Faction Komutları Nelerdir?
- tai: Yapay zekâyı tamamen kapatır. Tüm NPC’ler boş bakışlarla öylece durur, hareket etmezler.
- tcai: Savaş yapay zekâsını kapatır.
- killall: Bu komut, karakterinizin çevresinde bulunan herkesin ölümüne sebep olur. Ayrıca, karakterinizin companion’u olan NPC’ler ve hikâye için önemli olan karakterler ölmez, ama yere serilirler.
- kill [NPC ID]: Belirtilen ID'ye sahip NPC’yi öldürür. Alternatif olarak konsol açıkken bir NPC’ye tıklayıp sadece kill yazmak da aynı işlevi görecektir.
- resurrect [NPC ID]: Belirtilen ID’ye sahip ölü bir NPC’yi diriltir. Alternatif olarak ölü NPC’yi seçip resurrect de yazabilirsiniz. Ancak unutmayın, dirilttiğiniz NPC’nin fiziksel görünüşü değişmez. Yani, kafası kopmuş bir karakteri diriltirseniz, karakter kafasız olarak dirilecektir.
- recycleactor: Karakteri sıfırlar.
- setscale [1 ile 10 arası sayı]: Hedef alınan karakterin veya nesnenin fiziksel boyutunu değiştirir. Kendi karakterinize de uygulayabilirsiniz
- sexchange:Hedef karakterin cinsiyetini değiştirir. Bu komut görevlerde bazı bug’lara veya oyunda çökmelere yol açabilir.
- getav CA_affinity: Şu anki companion’un karakterinize olan yakınlık seviyesini gösterir.
- setav CA_affinity [sayı]: Companion’un yakınlık seviyesini belirttiğiniz sayıya ayarlar.
- modav CA_affinity [sayı]: Companion’un yakınlık seviyesine ekleme yapar.
- unequipall: Seçilen NPC’nin üzerindeki tüm ekipmanları çıkarır.
- player.AddToFaction [Faction ID] [0 veya 1]: Belirli bir faction ile müttefik veya arkadaş olmanızı sağlar. Komutta bulunan player kısmını kaldırırsanız, bu komut hedef aldığınız NPC için geçerli olacaktır. 0 arkadaş, 1 müttefik anlamına gelir.
- player.RemoveFromFaction [Faction ID]: Belirli bir factiondan ayrılmanızı sağlar. Önceki komutta olduğu gibi, player kısmı kaldırılırsa, komut hedef NPC’yi etkileyecektir.
- removefromallfactions: Hedef karakteri tüm factionlardan çıkarır.
- setally [Faction ID] [Faction ID] [0 veya 1] [0 veya 1]: İki faction arasında dostluk (0) veya ittifak (1) kurmak için kullanılır.
- setenemy [Faction ID] [Faction ID] [0 veya 1] [0 veya 1]: İki faction’un birbirine düşman (1) ya da tarafsız (0) olmasını sağlar.
Fallout 4 Görev Komutları Nelerdir?
- completeallobjectives [Görev ID’si]: Belirtilen görevdeki tüm mevcut hedefleri tamamlar.
- resetquest [Görev ID’si]: Belirtilen görevi sıfırlar, baştan başlatır.
- completequest [Görev ID’si]: Belirtilen görevi doğrudan tamamlar.
- caqs: Ana hikâyedeki tüm görevleri tamamlar. Bu komut oyunun tüm hikâyesini otomatik olarak bitireceği için spoiler yemek istemeyenler kesinlikle kullanmamalıdır.
Fallout 4 NPC ve İtem Id Nasıl Bulunur?
Yukarıda belirttiğimiz gibi bazı komutları kullanabilmek için item, faction ya da görev id’leri gerekmektedir. Bunun için Fallout 4 oyuncu topluluğunda bazı ufak araştırmalar yapabilirsiniz.
Ayrıca, konsolu açtıktan sonra bir karaktere veya eşyaya tıklandığında onun id’si ekranda görünecektir. Bazen ID’sini bulmak istediğiniz karakter veya eşyayı seçmekte zorlanabilirsiniz. Dolayısıyla, tfc komutunu kullanarak serbest kamerada hareket etmek doğru bir yaklaşım olabilir.
Son olarak, id belirlemek için şu iki komutu da kullanabilirsiniz:
- help [eşya adı] [0-4]: Bu komut; eşyaları, karakterleri, komutları ve daha fazlasını aramak için kullanılır. Page Up ve Page Down tuşlarıyla sayfalar arasında gezinebilirsiniz. 0, her şeyi listeleyecektir. İki veya daha fazla kelimeden oluşan bir isim arıyorsanız komutu girerken tırnak işareti kullanmanız (“eşya adı” şeklinde) gerekmektedir.
- coc qasmoke: Oyundaki tüm eşyaların bulunduğu özel bir odaya ışınlanmanı sağlar. Bu odada her bir eşyanın bulunduğu kutular vardır. Eşyanın id’sini öğrenmek için odaya girip yukarıda belirttiğimiz gibi eşyanın üzerine tıklayıp konsolu kullanmanız yeterli olacaktır.