knight-online-haberleri
Knight Online Haberleri
pubg-mobile-haberleri
Pubg Mobile Haberleri
valorant-haberleri
Valorant Haberleri
league-of-legends-haberleri
League of Legends Haberleri
cs2-haberleri
CS2 Haberleri
metin2-haberleri
Metin2 Haberleri
black-desert-haberleri
Black Desert Haberleri
diger-oyun-haberleri
Diğer Oyun Haberleri
WAR MAİDEN WAR MAİDEN @editor
Throne and Liberty En İyi Stat Düzeni
Bu Haberi 133 Kişi Okudu

Throne and Liberty En İyi Stat Düzeni

NCSoft isimli oyun stüdyosu tarafından geliştirilen ve Amazon Games tarafından yayınlanan MMORPG Throne and Liberty’de, tıpkı diğer rol yapma oyunlarında olduğu gibi, hayal ettiğiniz karaktere uygun bir stat düzenine sahip olmak oldukça önemlidir.


Öyle ki, karakterinizin sahip olduğu statlar, hem savaş performansınızı hem de oyunda bulunan görevleri tamamlama hızınızı doğrudan etkilemektedir. Karakterinizin rolüne ve oluşturmak istediğiniz oyun tarzınıza uygun stat dağılımını belirlemek, şüphesiz çok daha keyifli bir Throne and Liberty deneyimi sağlamaktadır.



Bu içeriğimizde, Throne and Liberty’de bulunan statlara değiniyor, oluşturmak istediğiniz build için throne and liberty en iyi stat düzeni hangisi detaylı bir şekilde açıklıyoruz


Throne and Liberty Statları Nelerdir?


Throne and Liberty’de bulunan her bir stat, karakterinizi belli şekillerde geliştirmektedir. Oyunda, Dexterity, Strength, Wisdom ve Perception olmak üzere dört ana stat bulunmaktadır.


Her biri 10. seviyede başlayan bu statları, oyunda level atladıkça ve level atlayarak kazandığınız puanları harcadıkça geliştirmek mümkündür.


Nitekim, bir stat için yeterince puan kullandığınızda karakteriniz o stat için belirbi bir dönüm noktasına ulaşmaktadır. Bu dönüm noktalarına ulaşmak karakterinize ekstra yararlı özellikler sağladığından, belirli buildler için oldukça önemlidir.


Ayrıca, eğer stat dağılımı konusunda rehberimize göz atmadan bazı hatalar yaptıyasanız endişelenmenize hiç gerek yok!


Öyle ki, Throne and Liberty, yeniden stat dağılımı yapmanıza ve baştan başlamanıza olanak tanımaktadır. Tek yapmanız gereken, menünün altında bulunan "Reset Stats" butonuna tıklamak ve karakterinizin statlarını dilediğiniz gibi şekillendirmektir. İşte, throne and liberty statları ve buildlere göre en iyi stat dağılımı:


Throne and Liberty Dexterity Ne İşe Yarar?


Throne and Liberty’de bulunan dört stattan biri olan dexterity, karakterinizin çevikliğini, kritik vuruşlarını, kaçınma özelliğini ve maksimum hasarını artırmaktadır. Aşağıda dexterity özelliğini geliştirerek ulaşabileceğiniz dönüm noktalarını sıraladık:

 

  • Dexterity 30: 100 Kritik Vuruş Hasarı
  • Dexterity 40: 15 Bonus Hasar
  • Dexterity 50: 5 Hareket Hızı
  • Dexterity 60: 120 Kritik Vuruş Hasarı


Throne and Liberty Strenght Ne İşe Yarar?


Throne and Liberty’de karakterin fiziksel özelliklerini artırmak için kullanılan stat strenght statıdır. Strenght özelliğini geliştirerek karakterinizin defansını, maksimum canını, can yenilemesini ve maksimum hasarını geliştirebilirsiniz. İşte, strenght statını geliştirerek ulaşabileceğiniz dönüm noktaları:

 

  • Strength 30: 750 Maksimum Can
  • Strength 40: 15 Hasar Azaltma
  • Strength 50: 100 Ağır Hasar İhtimali
  • Strength 60: 900 Maksimum Can


Throne and Liberty Wisdom Ne İşe Yarar?


Throne and Liberty’de bulunan bir diğer stat ise wisdom olarak öne çıkmaktadır. Oyunda wisdom statını geliştirerek karakterin sahip olduğu maksimum manayı, mana yenileme hızını, sahip olunan yeteneklerin bekleme sürelerini ve maksimum hasarını artırabilirsiniz.


Wisdom statını artırarak ulaşılabilecek dönüm noktaları şunlardır:

 

  • Wisdom 30: 100 Maksimum Mana
  • Wisdom 40: 5 Debuff Süresinde Artış
  • Wisdom 50: 5 Bekleme Süresinde Azalma
  • Wisdom 60: 120 Maksimum Mana


Throne and Liberty Perception Ne İşe Yarar?


Throne and Liberty oyununda bulunan dördüncü ve son stat ise perception statıdır. Perception statını artırarak karakterinizin maksimum hasarını artırdığı gibi, kör etme, susturma, uyutma ve sersemletme gibi etkiler bırakma ihtimalini de artırmaktadır. Perception statının dönüm noktaları şöyledir:

 

  • Perception 30: 100 Hasar
  • Perception 40: 5 Debuff Süresinde Artış
  • Perception 50: 5 Menzil
  • Perception 60: 120 Hasar


Throne and Liberty DPS Build En İyi Statlar Nelerdir?



Throne and Liberty’de DPS buildleri için öncelikli olarak yükseltilmesi gereken stat şüphesiz Dexterity olmalıdır. Çünkü dexterity geliştirerek, DPS buildlerde kullanılan silahlar için diğer statlarla karşılaştırıldığında daha fazla hasara sahip olmak mümkündür.


Ayrıca, dexterity geliştirerek, karakterinizin kritik vuruş şansını artırmanın yanı sıra, saldırı ve hareket hızını da yükseltebilir, hasarlardan kaçınarak hızlı ataklarla düşmanları cezalandıran bir karaktere sahip olabilirsiniz.


Önem vermeniz gereken ikincil stat ise maksimum hasara ek bonus sağladığı için Strenght olmalıdır. Üçüncü ve son stat ise Mana'yı artırmak ve yetenek bekleme sürelerini azaltmak amacıyla Wisdom olmalıdır.


Kısacası, DPS buildi için Dexterity statındaki tüm dönüm noktaları için 60 dexteritye ulaşmak ve ihtiyacınıza, kullandığınız silahlara göre de strenght ve wisdoma öncelik vermek mantıklı bir seçim olacaktır.


Throne and Liberty Tank Build En İyi Statlar Nelerdir?



Tank buildi oynamak isteyenler için en iyi ve önemli stat şüphesiz Strength statıdır. Strength statını geliştirerek karakterinizin maksimum canını, savunmasını ve can yenilenmesini artırarak karakterinizin hayatta kalma süresini uzatabilirsiniz.


Dolayısıyla, tank buildi oynayanların 60 strengthe ulaşarak tüm dönüm noktalarını elde etmeleri ve ekstra stat puanları varsa kritik vuruş isabetini artırmak için Dexterity statına yönelmeleri iyi bir seçim olacaktır.


Yine de, 60 strength karakteriniz için oldukça yeterli olacağından, diğer statları 20’den yukarıya çıkarmak için ekstra çaba harcamanıza da gerek yoktur.


Throne and Liberty Destek Build En İyi Statlar Nelerdir?



Destek oynamak isteyen oyuncuların ise maksimum manayı ve mana yenilemeyi artıran Wisdom statına öncelik vermeleri gerekmektedir.


Throne and Liberty’de destek oynayan oyuncular, wisdom statını geliştirerek hem düşmanlara hasar vermek, hem de takım arkadaşlarını iyileştirmek için yeteneklerini daha rahat bir şekilde kullanabilmektedir.


Önem verilmesi gereken diğer stat ise perception özelliğidir. Böylelikle, susturma ve uyutma gibi debuffları uygulama ihtimali artmaktadır.